Friday, December 30, 2011

Ski kt Perfect North Slope

Blog,sorry la biar kau berhabuk haha
Xde apa yg nk diupdate pn
Cuma 2 hari lepas aku g ski kt perfect north slopes
Mula2 nk g Paoli peak,sejam je dr tmpt aku tp tutup
Pastu,kitorng pn tukr plan ke tmpt lain
2 jam perjalanan
Lupa nk cite
Kitorng yg aku mksdkn tu:
Aku,Faiz,Harith,Jazli
Mantap gak,mcm2 cerita ada
Lama giler xlepak,best2 :-D

Berbalik pada cite ski td
Alhamdulillah la,aku xjatuh langsung time ski,dh improve sikit dr dulu
Rasa smngt lak
Nnti klu MSA nk buat lagi,inshaAllah aku nk join
Harap2 diorng xbuat kt Paoli sbb bahaya sikit,cerunnya lg dasyat

Monday, December 19, 2011

Mesir

Td agak sedih gak la
Dua housemate aku bertolak ke mesir
Diorang study sane for 1 semester
M'sian kt IU mmg sikit
Bila diorang pergi,terasa gak la
Tp xpe la,buln 6 jumpa balik
Cume kt rumah ni boring sikit la kot
Skrg ngh sunyi habis la
Sbb Jawad xde for 10 days
Tinggal Afiq
Tp nnti 26,Faiz n Harith dtg,meriah balik la :-D

Friday, December 16, 2011

Winter Break

Dah sehari aku start cuti winter :-D
3 minggu lepak dirumah
Makan,tido,main game,makan,facebook
Camtu je la
Mungkin + membaca 

Tp nnti 26/12,Faiz n Harith dtg sini haha
Dh lama xlepak2 ngn diorang :-D
Rindu gak r
Tp 1 je mslh,aku sendiri xtau nk g mana haha
Agak blur gak r sbb aku bukan org us,so xtau sngt mane menarik
Lg 1 ni winter,bnyk tmpt tutup
Nk g Theme park,semua tutup huhu
Lg 1,klu jauh sngt aku cam fobia nk drive time snow
Sbb aku ingt lg mase nk g St.Louis dulu
Ya Allah,itulah pengalaman yg xkn dilupakan
Drive kt highway,malam n ribut salji
Xnampak jalan langsung,lg dasyat,line jalan pn dh xnampak sbb sama putih
Sbb tu aku fobia

Harap snow tahun ni,x selebat tahun lepas
Tahun lepas sblm final dh putih tulin
Tahun ni,aku rase baru skali je putih
Best haha
So,mungkin bulan 1 baru snow :-D
Tp xtau la,kuasa Allah,reda je la :-)

Tuesday, December 13, 2011

Facebook

Aku xbape suka facebook skrg
Sbb bnyk sngt Spam
Kesian kt diorang
Hari tu aku nmpk pakcik aku salu post bende pelik
Pastu berjangkit kt sepupu aku lak
Dorang mcm xtahu je huhu

Aku lak dh 2 kali post yg birhday card 2
Padahal aku xpernh pn bukak bende jadah tu,apa tah lg hantar
Tetibe je kt notification,ade org like post n komen
Bukak2,post card birthday haha apa lg,aku komen la balik,ckp tu spam
Xsuka la bende2 camni
Nsib baik aku kene yg birthday card je
Harap2 ni je plg teruk

Kepada yg baca,hati2 la ngn fb :-)

Monday, December 12, 2011

Basketball

Mungkin masih belum terlmbat
Tp sabtu lepas IU menang Basketball
IU dh lama sampah,zaman dulu2 je hebat
Tp hari tu berjaya mengalahkan team Uni Kentucky yg hebat
Reason aku post ni bukan sbb menang tp CARA menangnya haha
Tgk kt link yg aku bagi ni
Korang mesti xpercaya sbb mcm dlm movie je haha
Jaringan minit 0.00 tp siaran ni salah add markah ke team Kentucky
Tp yg sebenarnya bukan 70(IU)-75 tp 73(IU)-72
Apa2 pn,aku mmg rugi la xg tgk huhu

http://www.youtube.com/watch?v=oPXImXAMStc&feature=share

Sunday, December 11, 2011

Final week

Esok Isnin,
Start dh final week :-D
Yg lagi bestnya
Aku ada 2 final je haha :-P
Tp tu la,still kene study sungguh2
Dua2 exam hari rabu
Cognitive and Organic chem
InshaAllah :-)

Monday, December 5, 2011

Busy2

Skrg dh start busy sikit
Khamis ni aku ade presentation tuk lab aku
Kena buat research sikit

Next week final haha
Aku excited nk cuti sbnrnya
Nk tido,bngn,makan,movie tok 3 minggu :-D
Aku ade 2 final je
Dua2 rabu, orgo n cognitive neuroscience

Skrg ngh buat slide
Harap2 aku dpt buat ngn trbaik,ameen :-)

Friday, December 2, 2011

Pemakanan

Aku ada 2 link menarik kepada yg baca blog aku ni la
Pasal pemakanan dalam Islam

1st link-http://luk.staff.ugm.ac.id/kmi/islam/Qardhawi/Halal/201172.html

2nd link-http://www.scribd.com/doc/34399055/The-Lawful-and-the-Prohibited-in-Islam

2nd link 2 agak pnjang,baca 1st link pn dh ok dh  cuma xley baca sekali harung,kena betul2 fhm,baca bnyk kali dgn niat yg betul :-)

Wednesday, November 30, 2011

Perkauman

Asal aku baca Malaysiakini
Teruk sngt berita skrg
Perkauman tahap gaban punya
Yang peliknya
Mmg pelik dari dulu smpai bila2 la kot
Parti berasaskan kaum suruh menghentikan perkauman
Pelik kn bunyi,mcm xsekolah pn ada

Mcm mane benda nk berhenti klu still ada asasnya
Mksd aku bende akn sentiasa timbul apabila ada yg memperjuangkannya
Aku xsalahkan bangsa lain
Ada yg ok,ade yg x jugak
Mungkin mereka terasa trhimpit,terinaya
Cuba kalau kita jadi muslim,ketepikan bangsa
InshaAllah org lain akan fhm n suka
Sbb no more racism

Aku post ni bukan nk side mana2 parti politik
Tp aku benci perkauman
Kat sini aku seronok klu g solat jumaat
Macam2 org ada,mcm2 bangsa ada,rasa harmoni
Malaysia? melayu melayu melayu
Yang lain mana?mmg ada la sikit,indian muslim la tp yg lain?
Aku harap perkauman kt m'sia berkurang
Apa2 pn,respect others
Smile always :-)

Tuesday, November 29, 2011

Snowing

Aku baru lepas balik dr exam 3 Orgo
Soalan mmg terbaik la
Dasyat
Harap2 result ok la

Jumaat ni ade exam lg
Aduh,xley la lepak2
Kena fokus kt Statistic lak

Apa2 pn
Td masa kt lab
Hujan sngt lebat
Tngh2 menunggu participant habiskan experiment
Air td bertukar ais
Salji turun :-)
Tp yg menariknya
Mcm mane la,air boleh tetibe jadi ais
Cool kan
Allah mmg hebat
Mmg paling hebat pn :-)
Sungguh indah apa yg Dia cipta
Kita manusia mmg lame haha
Esok dijangkakan panas balik
Yesss haha aku suka snow sbb cantik tp part sejuk tu xminat :-P
Esok inshaAllah cair balik
Sebenarnya,aku xready nk snow sepenuhnya
Tp waktu tu nk dekat dh
Redha je la nnti :-)

Sunday, November 27, 2011

Hujan

Rumah skrg ngah sunyi
Aku xsuka
Rasa sunyi je
Mmbuatkan aku xde mood study
Membuatkan aku homesick gak
Rindu Malaysia
Alangkah bestnya kalau tiket murah
Boleh aku balik selalu
So skrg diam je la kot,dgr lagu huhu
Mungkin tido awal
Harap rumah ni riuh balik
Mungkin sbb hujan,ngntok,sejuk huhu
ya Allah,bg la aku smngt
Exam selasa n jumaat ni

Monday, November 21, 2011

D.C

Esok start cuti :-)
Gerak ke DC awal pgi dlm kul 9++
Perjalanan ke DC ambil masa dlm 11++ jam ikut google 
Tp singgah2 mesti dlm 12-13 jam
Doakan kitorang selamat pergi dn pulang
Ameeeennn :-)

Saturday, November 19, 2011

Bajet

Camne klu korang ade kawan bajet gangster n ckp lebat
Mesti nyampah kan hahaha
Rileks r bro,gangter2 x kemana pn
Masuk kubur gak semua

p/s-konklusinya,kita as a muslim,patut layan sesama kita baik2
Jangan jadi barat,jangan jadi timur,tp jadi muslim :-)
Peringatan untuk diri sendiri dan sesapa yg baca post ni


Rasulllah pernah bersabda “Whoever imitates a people is from them.”

Wednesday, November 16, 2011

World's Fare 2011

Malam td berlangsungnya IU World's Fare 2011
Sejak beberapa hari yg lepas aku ade tolong sikit2 dlm pembikinan booth
Td Alhamdulillah quiz
Lepas kelas td mmg terus ke IMU, tolong apa2 yg patut
Mmg xlunch pn
Skrg aku taip pun ngh lapar
Ngah tunggu makanan siap :-)

Malam td mmg penat
M'sian buat booth bertemakan singgah sana Raja
Aku jadi pengawal raja :-)
Penat la berdiri,explain
Ade lg team lain,diorang buat persembahan
Team kitorang dpt tempat ketiga
Team persembahan dpt tmpt pertama
Mantap,M'sia je dpt dua2 haha
Tahniah semua :-)

Aku xsempat tangkap gmbr
Org lain je tangkapkn
Ngah tunggu diorang upload
Td sbnrnya kt semua booth ade makanan
Ade mcm 20 booth, tp kurang setengah je boleh makan
Yg lain xhalal
Team M'sia buat nasi lemak
IMU yg buatkan,kita bagi resipi je tp jawad lupa nk bgtau pasal smbal
So,nasi lemak xbersambal haha xpe la,janji sedap  :-)

Ok,mahu rehat skrg
Chow chowkit :-)

p/s-xsabar nk Thanksgiving break (start selasa next week smpai ahadnya), harap semua kelas isnin n  selasa cancel la tp cam xde harapan je haha. InsyaAllah kitorang akan ke Washington DC :-)

Tuesday, November 15, 2011

Computer

Semalam aku beli iMac
Tp second hand je
Sbb laptop aku dh lembab
Tp ni bkn version baru,bkn yg aluminium
Screen 17 Inci
IU jual,aku beli dlm 300 dolar
Apa2 pn,puas hati :-)

Monday, November 14, 2011

Exam

Hari ni aku ade exam 3 Cognitive Psycho
Harap2 ok la,ameen
Rabu lak ade Quiz 5 orgo

***
Good luck jugak Cik Mastura
Final exam dia start esok
InsyaAllah dpt mnjawab ngn mudah
Ameen :-)

Friday, November 11, 2011

Nur Mastura Seth-11/11/11























Hari ni hari jadi seseorang yg istimewa
Istimewa bg aku :-)

Aku dan dia sngt jauh
Sorang kt US,sorang kat Australia
Serius mmg aku rindu

Tp yg xbestnya aku xdpt smbut skali huhu
Tp at least dia happy :-)
Aku rasa puas sngt dpt bg bunga hehe
Dunia teknologi skrg bagus gak
Tgk online,click paypall,tamat haha


One day,aku akan sambut sama2,ameen
Smbut setiap hari bersama-sama hehe :-)


Apa2 pn,happy birthday syg
May Allah bless u always
Moga jodoh kita dipercepatkan,ameeen :-)

p/s-sorry curi gmbar :-P
Bawah ni video khas untuk cik mastura :-)

video

Sunday, November 6, 2011

Eid-al-Adha

Hari ni hari raya Aldiladha
Pagi2 bangun rasa pelik
Sebab light saving dh tamat
So,jam dh tmbah sejam
Beza ngn M'sia skrg 13 jam

Dr rumah kitorang jalan kaki ke tmpt solat raya
30 minit gak r jalan
Bas xde sngt pagi ahad
Aku lak pakai baju melayu je
Mmg agak beku la terutama kaki

Start solat 9.00am
Habis semua,campur makan2 dlm 10.20am
Pastu gerak ke rumah Abg Hasan
Naik bas 9 kul 10.30am
Makan agak puas
Balik kul 1 lebih
Sampai rumah xbuat apa2
Rasa penat,kenyang,ngntok,xde mood

Masa berjalan pantas
Makin lama aku makin risau
3 hari ni mmg xsentuh buku langsung
Ade je hal
Skrg ade masa tp xde mood huhu

Exam aku next week jumaat n isnin(bkn esok)
So,aku kene start fokus

Friday, November 4, 2011

04 November 2011

2 tahun bersama dia :-)
Macam2 perkara berlaku
Alhamdulillah,walaupun jauh,still happy :-)
Biarlah waktu berjalan pantas

Nnti bila dh smpai waktunya,
Aku nk nyanyi kt mak aku
"Oh mama,saya mahu kahwin,
Kahwin dengan siapa?
Dengan cik Mastura"
hehe
Korang pernah dngr x lgu ni?lagu agak lama cume last part tu aku edit sikit :-P

Tuesday, November 1, 2011

Orgo

Aku bru blik rumah
Td ade exam orgo
Boleh la,insyaAllah
Letih btul hari ni
Lepas ni fokus kt Cognitive lak
Bnyk dh tinggal
Kena smngt sikit
InsyaAllah :-)

Saturday, October 29, 2011

Paintball



Pagi td lepas subuh lepak2
Rehatkan diri
8.30 nk kene gerak sewa kete
Tanye diorang kata gerak ke tmpt Paintball 11.30
Tu yg aku rilex pagi tu
Ingt lepas balik tu nk buat sarapan
pancake
Skali kt sana Arshad dh suh gerak
Alamak,aku dh la lapar
So,terus g
20 minit gak drive
Dekat2 ngn Nashville,Indiana
Bayar 33,dpt 500 bullet
Best giler main
Aku bnyk serang hendap
Alhamdulillah la aku xkene shot lngsung
Cume last game je yg aku mati,tu pn sbb kene kt gun haha
Tp tu la,aku syg kot baju tu
Dari Macquarie
So,mmg nk protect habis habisan la :-)
Balik mmg lapar tahap gaban
Aku makan cereal je
Pastu tido kaw2,letih sngt
Tp apa2 pn mmg fun
Dh lama xde aktiviti mcm ni :-)

Wednesday, October 26, 2011

Duit

Hari ni duit masuk
Alhamdulillah :-)

Tp apa2 pn,kene study haha
Sbb jumaat kuiz 4 Orgo
N selasa exam 2 Orgo
Sabtu dh la busy paintball
So,waktu agak sedikit
Kena fokus :-)
Skrg xdpt la,tido lebih baik haha :-P

Saturday, October 22, 2011

Sunyi,xde orang

Selalu rumah ni dipenuhi 7 org
5 rumah aku,pastu 2 junior
So,setiap sorang masak sehari :-D
Tp tu bkn apa yg aku nk ckp
Aku just nk ckp weekend ni rasa xbest
Sbb Jawad,Zubayr n Ali g Purdue,ada hal usrah diorang
Afiq lak kuar ngn member dia
Semua balik ahad
So,agak sunyi la rumah ni
Aku dh la xley sunyi2 ni
Td Izzat pn kuar
Tinggal aku ngn Azhari
Study pn bosan,xde mood
So,ptg kul 3 main basket
Kul 5 balik
Pastu xtau nk buat apa dh
Melanguk sorang2
Camni la hidup kt Bloomington
Malaysian xramai
Melayu lelaki pn sikit
So,bila hilang  4,mcm 40% dh hilang haha

Malam ni nk cuba study,harap2 masuk otak la,Ameeenn

Wednesday, October 19, 2011

Dalam kelas

Skrg aku dlm kelas
Ngh tunggu lecturer aku dtg
Lg bape hari duit nk masuk
Next month ade cuti thanksgiving
Xtau nk g mane
Cdgn awal nk g DC

Jumaat ni ada exam 2 statistic
Jumaat depan ade kuiz orgo
Tp kuiz pn kena study awal sbb aku blur sikit skrg haha
Xpe la,insyaAllah dh study ok kot
Xsabar nk tunggu jumaat
Sbb weekend haha
Tp skrg weekdays rasa cam cepat berlalu
Tu yg best :-D

P/s-aku rasa homesick huhu

Sunday, October 16, 2011

Library

Minggu ni agak busy
Esok ada exam 2 cognitive
Jumaat ada exam 2 Statistics
Smlm dn hari ni aku habiskn masa kat Library
Bosan la jugak
Tp nk buat cam mane sbb klu kat rumah mmg xdpt la study haha

p/s-hari ni 16,so lg 10 hari la duit JPA masuk,xsabar rasanya :-)
Lg 1,29 oktober ada event MSA,main Paintball
Aku xpernh main,so agak batak sedikit,xsabar gak nk main :-D

Sunday, October 9, 2011

Apple picking and Monroe Lake

Hari sabtu aku g ikut rombongan family m'sia g ladang Apple
Kat north gak r,dlm 40 minit perjalanan
Kat ladang 2 mmg ley makan je
Petik n makan :-)

Hari ni lak,kitorang g Monroe lake
Dekat je tp xprnh g sbb xde kete
Tasik ni besar giler
Tangkap2 gmbar,balik
Skrg dh upload kt fb :-)

***

Hari ni 9 oktober 2011
Hari yg bersejarah untuk aku
Hari jadi aku yg ke-21
Aku xtau nape kdg2 org excited ngn hari jadi
Bgi aku biasa je
Umur meningkat,makin bnyk tanggungjawab
Tahun ni xmcm tahun2 yg dahulu
Xde sambutan
Penuh ngn keje dan test sana sini
Tp aku ok je,mungkin kena start biasakn kot
Yelah,xkn smpai tua nk sambut hari jadi
Kang anak pun ckp, "bapak ni dh tua pn nk smbut,kalah aku" hahaha
Macam2
Apa2 pn,Alhamdulillah,aku masih bernyawa
Harap umurku berpanjangan dan sentiasa dirahmati Allah
Ameen

p/s-thanks to Mastura sbb bg hadiah for my birthday :-)

Saturday, October 8, 2011

Weekend

Weekend ni xtau la best ke x
Sbb selasa ada hw nk kena hntar
Isnin ada quiz Methods in psych
Rabu ade test Orgo
Pastu kt Lab,aku tgh brljr nk buat stimuli pakai 3ds Max,mslhnya skrg aku start dr kosong n mmg sedikit trtekan
Prof mcm nk cepat je huhu

Sem ni pling dasyat la kot
Sem depan xdpt la jep
Ambik sikit sudeyh :-)

P/s-hari ni g apple picking haha
Aku xprnh tgk pokok apple
Xsbr sbb dorang kata ley makan je dr pokok tu,bunyi mcm cool haha
Bila lg nk buat,bkn lama pun aku kt US ni
m'sia strawberry picking je ada

Tuesday, October 4, 2011

Update

Letihnya dua hari ni
G kul 9,balik kul 5 ptg,gap 15minit je huhu
This week xde exam
Tp ade keje nk kene hantar
Pastu kene prepare tok kuiz isnin ngn rabu huhu
Semoga dipermudahkan segalanya

p/s-sekrng petang mmg best haha main je
Main basket,football or soccer
Letih mmg letih
Tp bila main,malam rasa bertenaga sikit
Klu x,kul 10 dh ngntok haha

Friday, September 30, 2011

Kasut n Bola

Kelmarin aku g College Mall
Aku jrg g situ sbb bkn minat sngt shopping
Tp kasut aku yg skrg dh haus
So,kene beli bru
Aku nk beli yg cikai2 je
Bajet 20-30,skali dpt yg 9 dolarnya
Alhamdulillah
Lepas beli kasut aku g kedai sukan
Beli soccer ball
Mmg sejak hari tu,kitorang main soccer je haha
Salu main football n basket je
Bosan2

Pastu,pgi td ada exam statistics
Alhamdulillah
Result orgo hari tu pn ok :-)


Tuesday, September 27, 2011

Exam 1

Skrg aku kt dlm lab
Rehat jap 5 minit
Hari ni ada exam 1 orgo
Start pukul 7.15-9.15 mlm
Cuak2
Sapa2 yg baca post ni,doakan aku berjaya
Ameen :-)

Thursday, September 22, 2011

Sibuk2

Minggu ni n minggu depan mmg sibuk
Selasa ada exam 1 orgo n ada paper kene hntar
Jumaat ada exam 1 statistic
Penatnya huhu

Btw,td aku 1st time g kelas naik basikal
Ok la
Tp time balik aku terserempak sesuatu
Aku nmpk laki n laki haha
Paling xley bla,diorng cium
Muntah dh
Tp biasa la tu
Monroe county(daerah kawasan aku) ni slh 1 tmpat pling bnyk kaum sejenis kt usa
Aku xtau btul ke x tp itu yg aku baca kt paper hari tu
Mesti korang geli kn
Itu baru baca,beli tgk depn2 mcm aku td haha

Ok2,sambung study
Sambil dgr lagu raya
Homesick r haha

Sunday, September 18, 2011

Chicago,IL

Jumaat hari tu bertolak ke Chicago
Kitorang tidor rumah Ustaz
Sblm tu kt kitorng singgh Devon street
Street ni menarik sbb sepanjang street 2 komuniti muslim
Mmg mcm bkn kt us haha
Halal merata2
Dpt gak mkn Zinger tp bukan KFC(KFC sini xjual)
Kitorng dpt kt kedai biasa2 je tp rasa sejibik :-)

Esoknya g majlis raya MSD
Jalan2 downtown Chicago
Puas hati
Balik malam
Sblm tu singgh KFC dulu :-D
Sampai Btown kul 2.30 pagi

Ahad lak,kira td la,ada rumah trrbuka,
Aku g kejap je
Sbb esok aku ada exam dan kuiz
Selasa ada paper nk hntr
Mmg trbaik r
Busy tahap gaban haha
InsyaAllah
Harap semuanya ok :-)

p/s-gmbr akn diupload xlama lg haha

Monday, September 12, 2011

Update

Jumaat
Alhamdulillah rumah terbuka berjln lncar
Penuh rumah smpai nk jalan pn susah
Penat mmg penat tp puas hati :-)

Sabtu
Pagi tu ada auction basikal kt campus
Mula2 malas nk g
Tp saje je g
Bnyk sngt basikal,org pn ramai
Basikal kt us mahal la
paling koman 300usd
Tp hari tu,mula2 bnyk la yg beli ngn 100usd
Kitorang yg m'sian ni jgn harap r
Tunggu last2 nye je
Alhamdulillah,aku dpt beli dlm hrga 10usd :-D
Xyah baiki pn

Petang tu,ada MSA nye mass meeting
Makan2 n main football jap
Lepas maghrib lak g rumah budak Chinese kt Fountain Park
Jalan kaki je dr rumah aku
Diorang buat housewarming

Ahad
Hari tok study
Pagi tu study jap kt library,
Buat group discussion ngn Rub n Atiqah,Afiq ngn Izzat pn ada
Org M'sia mmg bagus,selalu kt lib hahaha mmg nerd habis r tp aku skali skala je la

Isnin
Hari ni ada kuiz orgo
Harap2 ok la kuiznye,xsusah,dpt dijawab ngn mudah
Ameeeen :-)

Friday, September 9, 2011

Rumah Terbuka

Hari ni rumah aku buat rumah terbuka
Tp sbnrnya gabung 3 rumah
Skrg kt Woodbridge dh jadi kampung melayu haha
Ada 3 rumah
Tp majlisnya kt rumah aku
Aku buat Bihun Sup n kuih keria
Izzat buat pengat pisang
Hafiz buat nasi ayam
Azhari buat kuih seri muka
Junior buat banana split
Yang lain turut membantu
Semua bekerjasama
Event start kul 5 ptg smpai midnight
Harap semuanya berjalan lancar,Ameen :-)

p/s-yes,insyaAllah fon aku smpai hari ni
yahooooooo hehe :-D

Tuesday, September 6, 2011

Fon

Hari ni mcm biasa
Sibuk ngn kelas
Tp ada berita xbest
Fon aku telah disahkan rosak
Segala gmbr2 hilang huhu
Tp kawan aku dh gnti balik
Dia bayar ngn harga ebay
Alhamdulillah
Td aku usha2 ebay
Tmbah duit sikit
Aku dh pn beli Samsung Vibrant 4G
Ni sbnrnya galaxy S gak
Cuma keluaran T-mobile
Dan ada 4G,camera depan :-)
So,lepas ni boleh video skype pakai fon je la haha
Senang sikit
10-12/9 insyaAllah smpai :-D

Monday, September 5, 2011

Weekend

Jumaat malam hari tu gerak ke Purdue Uni kt atas sikit dr Bloomington
Drive dlm 2 jam la
Sampai2 tgh mlm
Terus lepak ngn Petai kt Ihop
Makan2 pancake

Esoknya diorang g Program
Aku tgk jadual cam berat je (ni sbnrnya tok penggerak usrah je,bkn umum)
So,aku lepak ngn Petai hari tu
Esoknya baru join program
Balik kul 7 lebih,malam
Kitorang g Indianapolis jap,beli pizza halal
Pastu smpai Bloomington 11.30mlm
Letih giler haha
Btw,on the way balik,aku nmpak rusa melintas
Cool beb tp alhamdulillah, nasib baik aku slow
Klu x,dh habis lnggar rusa2 tu

***
Sejak jumaat lepas,hati sedih gak r
Sbb fon aku rosak
Tu la bende yg aku pling suka
Sbb lagu,gmbr,n snng nk online
Skrg sabar je sbb kawan aku janji nk baiki
InsyaAllah elok selasa

***
Hari ni cuti Labor Day
Tp keje dh belambak menunggu
Tambahan pula,kena baca articles sblm kelas esok n lusa
InsyaAllah boleh,caiyok2 amir :-D

Thursday, September 1, 2011

Update

Dh lama aku xupdate blog ni
Sorry blog
Xde apa nk cite sngt
Raya best masa 1st day je la
Pastu dh kelas huhu
Duit raya jgn harap la haha

Apa2 pn td aku g sam's club
Ni mcm pasaraya borong r,mcm NSK
Tp jauh gak,kena naik kete
Tujuan utama nk beli beras
So,td aku drive
Layan beb,dh lama xdrive
Rasa puas haha

Tp sblm tu,aku hari ni busy kt lab
Aku sbnrnya mcm blur2
Yelah,xpernh rasa lab psycho
Tgk2,aku kena handle 1 research
Cuak gak r
Semuanya ditangan aku haha
Td mcm ok2 tp kena usaha lg
Usaha biar fhm bebeno
Rasa srnk cmpur takut pn ada haha
InsyaAllah
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, August 24, 2011

Last Day

Hari yg xbest muncul jua
Perpisahan adalah benda yg pling xbest
Smlm mmg susah la nk tido
Rasa sayu gak r haha
Mestilah,sape je happy berpisah ngn family
Mesti rasa sedih gak
Tp tu la,aku asyik ckp think positive
InsyaAllah dh sampai nnti ok la

Flight aku pukul 11.35 malam ni
Total waktu perjalanan untuk smpai Indianapolis Airport ialah 50 jam 25 minit
Bg aku jumlah ni mmg bnyk
Bnyk tenaga gak pakai
Tp nasib baik ada Azhari
Klu ada kawan,InsyaAllah ok,xsunyi
Seat pun sebelah2 :-)

Kepada yg baca post ni
Doakan aku selamat sampai ye
Ameennn :-)

Orait,jumpa lg blog
Kat US nnti aku update
Bloomington,tunggu kedatanganku hehe
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, August 23, 2011

Hadiah

Smlm dpt hadiah dr Mastura
Khas dr Australia
Hadiah hari jadi beb
Tp hari jadi aku bulan 10
Dia hntr awal sbb kos penghntrn ke m'sia lbih murah :-)
Apa2 pn,terima kasih kepada Cik Tura :-D

***
Alamak,lg 2 hari flight aku
Barang xpack lg hahaha
Nnti la :-D
Published with Blogger-droid v1.7.4

ucapan.


selamat berangkat pulang ke Amerika !

selamat belajar semula :)

selamat berpuasa dalam flight (kalau puasa la :P)

selamat berhari raya :D 
(saya ada test :'( tsk. tsk )



yang benar,
orang jauh <3









Monday, August 15, 2011

Update

Smlm g Jalan Tar
Beli barang sikit
Balik mmg KO r haha

Tgk kalender,9 hari lg balik
Aduh,malasnya haha
Bila eik patut start packing?
Siyes malas :-D
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, August 9, 2011

Kelas

Td tgk kalendar,
Rupa2 nya xsmpai 3 minggu kelas start haha
Waduh2,cepat bangat ni :-D

Lg 16 hari flight aku
Rasa malas nk tingglkn rumah
Tp hidup mesti diteruskn :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, August 6, 2011

Yusuf Islam






















Dah 6 hari ramadhan
Macam2 bende best berlaku :-)
3 hari lepas aku ade jumpa org yg x aku sangka
Aku 'jumpa' Yusuf Islam
Tp stkt jumpa n salam2 camtu je
Dia jadi tetamu jemputan
So,aku ley tangkap gmbrnya camtu2 je la
Dia adalah salah satu idola aku :-)
Kepada yg xtau,dia tu dulu Cat Stevens from UK
Dia msuk Islam,n lagu2 dia best
Nasyid english

Ni salah satu lagu Yusuf Islam kegemaran aku
"I look I see"
Lagu ni dh lama tp aku suka dgr
Ni liriknya:

I look, I look, I look, I see
I see a world of beauty
I touch, I touch, I touch, I feel
I feel a world around so real
And everything I do
I dedicate to You
Cause You made me
I am for You

I listen, listen, listen, I hear
I hear the words of God so clear
I read, I read, I read, I know
It helps my knowledge grow
And everything we do
We dedicate to You
Cause You made us
We are for You
I listen, listen, listen, I hear

He sent the Prophet to show us the way
He made Religion perfect that Day
Peace be upon him, upon him we pray
Salatullah, wa salamu aalyhi

I sleep I sleep, I sleep, I dream
I dream I'm in a garden green
I wish, I wish, I wish I pray
I pray to be here everyday
And everything I do
I dedicate to You
Cause You made me
I am for You

I work, I work, I work, I strive
To make something of my life
I seek, I seek, I seek, I find
I find another hill to climb
And everything we do
We dedicate to You
Cause You made us
We are for You
I look, I look, I look, I see

He sent the Prophet to show us the way
He made Religion perfect that Day
Peace be upon him, upon him we pray
Salatullah, wa salamu aalyhi(x2)


Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan

Dh lama xupdate blog
Kesian dia huhu :-)

Weekend hari tu aku keluar ngn family aku g PD
Balik tu singgah Nilai
Dapat gak mkn kt Lawood :-)

Isnin start puasa
Kepada semua muslim,selamat menyambut ramadhan
Jangn smngt Bazaar je
Jangn lak fikir nk raya je
Tapi jom la kita perbaiki diri kita yg hampeh ni :-)
Bila lg nk buat
Klu bulan lain kita salahkn setan hasut kita
Time ni xley da la
So,jom kita ambik semua peluang yg ada...sama2 la kita berusaha :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, July 29, 2011

Jumpa lagi nnti :-)

Aku bru nk tido
Tadi g Lcct
Aku sbnrnya terlewat sbb ada brg tinggl
Tp smpat la jumpa
Kejap je td
Mastura msuk dlm 8.45 mlm
Lepas tu family dia g Nilai,hntr alangnya
Aku trus balik

Apa2 pn,17 hari lepas termasuk hari ni adalah hari2 yg terbaik 2011,siyes terbaik haha
Thanks to mastura
Walaupn singkat waktunya,aku rasa srnk,ok la,mmg xjangka jumpa pn
Dia blik pn mengejut
Aku xkisah aku penat ke apa ke,janji aku puas hati dpt happy kn dia
Lepas ni,tahun depan insyaAllah jumpa lagi :-)

Alhamdulillah,1 step dh lepas,2 je lagi
Ameennn (^_^)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sarapan

Pagi td aku g kundang,
Saja sarapan ngn Mastura
Hari ni dia blik ke Australia
Sedih la jugak tp ok je :-)
Sama2 berjuang
InsyaAllah nnti jumpa lgi
Jap agy nk g Lcct
Semoga slamat sampai
N study rajin2 :-)
Baru ley kahwin hehe :-p
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, July 26, 2011

Aktiviti penuh :-D

Hari ahad,
Hari ni,hari yg busy
Petang tu aku n family g rumah mastura :-)
Macam2 perkara berlaku :-D

Hari isnin,
Hari ni lg busy haha
Tgh hari aku g lunch ngn Mastura kt Jusco
Pastu g Tesco jap,nk cucuk duit
Pastu g rumah aku,mak aku ajak
Pastu balik kundang blik
Terus g rumah kawannya
Saja je :-)
Petang2 sikit g Ktm kuang
kitorang nk g bukit bintang
Kt KL Sentral jumpa along nya n kawannya
Kitorang gerak skali
Sbnrnya deme nk jumpa adik diorang,Amad
Dia join band Star(SBP)
Band star wakil m'sia buat persmbahan kt situ
Meriah gila area2 pavi
Balik mmg rushing r,tkot ktm xde
Sampai kuang,hntr deme balik
Aku smpai rumah dlm 12.15 pagi kot

Hari ni,
Petang td aku g Low Yat sorang2
Beli barang tok mastura :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, July 21, 2011

Kuang & Stadium

Smlm aku ptg aku g jalan ipoh ngn mak aku,beli somthing haha rahsia

Pastu mlm aku g kundang lgi
Mastura belanja makan ngn ummi n adik bongsunya kt Kuang
Sedap n kenyang :-D

Malam ni nk tgk Chelsea lawan m'sia kt stadium
Dh lama xg stadium,mesti syok haha
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sunday, July 17, 2011

Banting-Nilai

Smlm aku keluar jauh
Aku,mastura n dua adiknya,alang n yaya,
Kitorng g banting
Ada majlis pertunangan housemate mastura
Dia pnggil kak inaz,senior aku kt inti dulu

Balik tu terus g Nilai
Hntar alangnya ke Usim
Adiknya bljr tahmidi pergigian kt situ
Tp smlm smpt singgh Giant je
Xsmpt singgh bondi n rasa timor
Sbb mmg xbukak lg n nk mmg nk blik cepat
Next time la makan ayam penyet haha rindu giler kesedapannya

Smpai rumah mas kul 5 lebih
Blik tu beli durian

Malam lak aku g lepak ngn bazli n kamal kt damansara,khairi ada hal
Saja je lepak mamak,dh lama xlepak ngn diorng

Balik badan dh pijo (panas dalam)
Sbb makan durian tu la
Sabor je la haha
Published with Blogger-droid v1.7.2

Saturday, July 16, 2011

Kundang

Smlm aku g kundang
Lepas solat jumaat smbng ngn member jap
Pastu trus g rumah mastura
Rumahnya ada makan2
Ramai la jgk kwan2 adiknya dtg
Time kwn mastura dtg,aku kuar,g main2 ngn adik2 nya
Dh ptg sngt,aku pn blik
Umminya bg 1 kuih apa entah
Mcm agar2,ade buah2 atasnya n mkn ngn susu sejat
Mula2 rasa xmint sngt,lama2 sedap lak :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Tuesday, July 12, 2011

Lcct

Smlm aku ikut family mastura
Ayahnya,ahmad n alang je xde
G lcct,ambik mastura :-D
Balik tu g hntr alongnya ke rumah sewanya kt area bukit jalil
Sampai rumah mastura agak lewat r,kul 9 baru smpai
Salam2 ngn ayahnya
Pastu balik
Apa2 pn,smlm best :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sunday, July 10, 2011

Kenduri kahwin abg

Aku sedih ngn keluarga aku
Hari ni abg aku no 2 kahwin
Dr smlm aku sibuk
Tolong sana tolong sini
Mslhnya sepupu2 aku,pakcik2 aku xde 1 pn dtg tolong melainkan dtg sbgai tetamu padahal rumah dekat2 sekitar lembah kelang je
Aicik je pakcik yg tolong
Time diorang(sepupu2) aku kawen,sibuk suruh bekerjasama sbb saudara la katakan tp ckp xserupa bikin

Sedih btul la,smlm smpat tido 1 stgh jam je
Malam ni nk tido kaw2
Dua hari yg cukup3 penat
Apa2 pn,majlis td best :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Friday, July 8, 2011

Khutbah

Aku cukup angin dgn khutbah hari ni
Klu bende yg wajib cam khutbah dh masuk politik,mmg tukar je la kerajaan tu...
Klu khutbah tu xwajib,dh lame aku chow
Xsuka la,aku nk dgr yg neutral
Tp cam ni lak
Diorang mrh org lain campurkn politik,tp diorang boleh,kt masjid n time khutbah lak tu
Kenapa ada double standard klu btul2 tulus
Klu sape yg bace post ni xsetuju,xpe la,setiap org ade hak untuk brckp apa :-)

Apa2 pn,Amerika lebih best dr M'sia
Dari perspektif Islam la
Khutbah pn neutral,best dgr,lebih kepada penyatuan
Published with Blogger-droid v1.7.2

Thursday, July 7, 2011

Hari ni

Pagi td aku xbuat apa sngt
Tp dlm kul 11 aku g sklh smkb ngn mak aku
Nk amik report kt dia
Sempat r tngkp gmbr sikit
Rindu sklh haha

Petang aku kuar gak
Ikut abg lee g dewan manjalara n Taman tun
Nk bayar duit katering

Malam td kuar gak
G nsk lagi,ikut mak n abah
Ade2 je nk belinya
Kebnykknya barang tok abg aku nnti
Mmg abg aku pakai katering
Tp mak aku still masak sikit tok cover tkot2 xcukup mknn
Ni baru balik,dh stgh jam r gak

Kejap lagi tido :-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Wednesday, July 6, 2011

minggu ni

wah,dh lama xupdate blog
lepas ni nk rajin balik

sabtu,
mcm yg diketahui,
abg aku kahwin
ok la majlisnya

ahad,
xbuat apa sngt

isnin,
pagi xbuat apa sngt
malam g lepak2 kt damansara
ngn khairi,bazli,azmeer,kamal n fahmi
lepak2 je
tp yg dasyatnya
tengah2 lepak ade org gaduh
kt tepi tu mcm ade taman
ade dua geng ramai2 pukul ngn kayu
yg xkuat lari lintang pukang
ada yg lari tepi kitorang
first time r aku tgk gaduh live
free lak tu haha
tp tu la,gelak lak aku pdahal bahaya mlm tu
mslhnya polis xdtg pn
xde sape report

selasa,
petang tu aku keluar dgn abg lee n kak nyah
g hntar dulang hntaran kt dmanasara
pastu g nsk kt selayang
aku saje je ikut
bosan sngt kt rumah
kt rumah pn aku xbuat apa
tgk tv ataupn duk diam main fon

hari ni,
eh rabu la,
baru perasan,
cis,klu x aku dh g tgk wayang td
xpe la,nnti la tgk

p/s-5 hari lagi untuk.......hehehe rahsia

Friday, July 1, 2011

Berita menarik

Sejak beberapa hari ni,
Aku jadi driver mak aku
Nk beli barang2 kahwin abg aku
Sibuk la sikit
So,update pn malas haha

Td lepas solat jumaat tgk cite Transformers 3,layan beb 3D haha
Sebelum tgk cite tu
Aku dikejutkan dgn 1 berita gempak haha
Mastura balik 12/7
Mmg terkejut la,xsngka dia akan blik masa aku kt m'sia :-)

Apa2 pn,esok aku dpt kakak baru,no 2
Sbb abg aku kahwin esok,belah permpuan la
Akad nikah kt Masjid negara
Majlis kt taman metropolitan kepong
Harap2 semua berjalan lancar,aminnnnnnnn :-)

p/s-ayat yg aku salu usik mak aku-mak,amir pn nk gak,bila lagi hahaha :-D
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sunday, June 26, 2011

Weekend

Smlm aku xbuat apa sngt
Tolong mak aku kemas rumah
N malam ikut dia beli brg dapur
Tp sbnrnya bnyk beli brg tok abg lee kawen

Hari ni masih sama
Tgh hari ni ade majlis kt surau
So,kang nk g makan
Ptg kang xtau la,tlg2 mak sikit kot
Sbb Parents tunang abg lee nk dtg
Nk bincang apa entah
Published with Blogger-droid v1.7.2

Friday, June 24, 2011

Dayani

Td lepas solat Jumaat
Aku,mak,adik n mak yang g Hospital gleneagles
Tgk Putri Nur Dayani
Ni adik sedara aku
Umurnya baru 39 hari
Dia lahir hari tu awal
Awal sebulan stgh
Dsbbkn tu,dia kena penyakit
Jantung berlubang n saluran pernfasan sempit
Ade dua lubang lak tu
Skrg ni dia dh emergency
Esok bedah pagi
Mmg kene bedah secepat mngkin
Sesapa yg baca post ni,doa kan lah Dayani berjaya dibedah
Aminnn
Published with Blogger-droid v1.7.2

Thursday, June 23, 2011

Selipar

22/6/11
Pagi dlm 9 lebih
Aku bergerak ke hospital Jinjang
Nk buat pemeriksaan kesihatan
Ingt kn lama,last2 buat temu janji je
1/7 cek badan
8/7 jumpa doc
Lepas tu aku blik rumah
Mak aku ajak g Pasar batu 5
Dia ajak makan bihun sup terbaik dr ladang haha
Balik2 ngntok
Tetibe Khairi call
Dia kata dia kerja esoknya,so dia nk lepak2,nnti dh susah
So,aku kuar la dgn dia n Bazli
G karok lg haha

23/6/11
Ingt nk bgn sahur
Tp xtrbngn
Lupa nk suh Mas kejutkn
Lgpn mmg xde plan pn
Saje fikir klu terbngn bleh gk pose
Hari ni xbuat apa sngt
Tolong cat sikit
Pastu maghrib td g Masjid Damansara
Ada majlis maulana
Tentang Israk Mikraj
Best ceramahnya
Ramai gak orgnya
Tp slacknye selipar kene curi
Aduh,sape lah curi
Mase lepas abes makan,baru jumpa family Mas
Aku xnmpk pn ayahnya sblm tu,ramai sngt org
Nasib baik ada deme,aku pinjam selipar ayahnya,ayahnya ada kasut lain dlm kete :-)

Kepada pencuri selipar,aku xmampu nk buat apa cuma berserah kepada-Nya,moga kau bahagia dgn selipar aku tu
Published with Blogger-droid v1.7.2

Tuesday, June 21, 2011

Mid

Smlm aku kuar g Mid
Gerak awal gak r
Sampai kul 11,naik ktm
Aku,Azhari tgk X-men
Pas habis tgk baru ada Afiq
Dia dtg lmbt sbb xreti naik ktm haha
Bosan gak r Mid
Balik kul 5
Aku n afiq balik ke kepong
Dari sane aku hntr ke rumh dia kt kota damansara
Pergi ok tp balik dasyat
Aku terperangkap dlm traffic jam selama 2 jam
Mmg layan r,sakit bahu2 aku

Hari ni patut nk g hospital
Tp badan dh sengal2
Lepak je la
Xbuat apa sngt
Klu kena urut lama ni,mmg layan haha
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sunday, June 19, 2011

Bakar Ikan

Tgh hari td
Aku membakar ikan pari n ikan apa entah tp bnyk tulang
Betul ke ayat aku ni
Ade ke mmbakar,ke memanggang?haha
Aku buat kt depan,bawah pokok mempelam
Makan mmg sedap tahap gaban haha

Malam ni mak aku ajak kuar
G rumah aiwa(singkatan ayah tua,abg 1st mak aku) kt setapak
Lepas tu nk g rumah abg sepul,dekat2 situ gak

***
Td dpt msj fb dr Azhari
Dia dh ade kt KL
So esok nk lepak mid
Yeah,dh lama nak naik ktm
Ada gak tujuan
Hari tu ade gak terfikir nk naik
Nk g kwsn masjid india
Tp masa aku fikir tu,time tgh xde org kt kwsn tu
Malas aku,cuak gak,kang xpasal2 kena paw haha

Published with Blogger-droid v1.7.1

Saturday, June 18, 2011

Dua hari

Semalam
Lepas solat Jumaat
Aku,Khairi,Bazli,Kamal n Shafrin
G Tesco kepong
Dekat je ngn masjid tu
Bukan nk beli barang
Tp nk tgk wayang
Cite Green Lantern
Boleh la,layan gak

Hari ni
Aku berpuasa
Thanks kt Mastura sbb kejutkan
Sahur td kt McD
Jap,korang jgn pelik puasa sabtu
Aku puasa nazar haha
Berbuka td kt kedai
Makan laju je
Terus balik
Kul 8.30 aku keluar blik
Ikut diorang
Minum2 kt mamak
Aku xmakan,kenyang berbuka lg
Ni nsb baik ade wifi
Walaupun line low tp janji ada
Nescafe O mmg trbaik :-)
Published with Blogger-droid v1.7.1

Wednesday, June 15, 2011

Pusing2 sendiri

Hari ni smngt nk cek kesihatan
Nak cek darah sume
Kat hospital jinjang
Tp pagi td mcm ngntok la haha
Sampai pn pukul 10
Aku cari2 parking dlm 15 minit
Bila dh malas,aku chow
Tp hati nk berjalan haha

So,trus g jusco kepong,nk tgk KL gangster
Tp cite kul 12.45
Aku pn g Brem Mall lak
Dekat je pn
Tp cite kul 12 gak

Perut lapar
Alang2 kt situ
Aku singgah pasar batu 5
Bukan nk beli ayam
Tp kt situ ade kedai jual mihun sup terbaik dr ladang,harga rm3 je
Tp ayam belambak haha
Ni tmpt faveret mak aku
So,beli la tuk dia
Balik rumah jap

Agak2 dh 12.30
G Jusco blik
Tgk la wayang sorang2
Boleh la sbb cite pn layan
Bkn xnk ajak mmber
Dorang dh tgk
Tgk ngn kakak la,mmber lain la haha
Bkn nasib aku la
Tp cite mmg best,layan haha
Published with Blogger-droid v1.7.1

Tuesday, June 14, 2011

Smlm

Smlm pagi Faizal dtg
Dia ajak g teman lawat Azmeer
Lepas lawat lepak rumah aku smpai lepas zuhur
Nk g karaoke kt the curve ngn Khairi
Blik petang
Malam lak ikut abg lee bayar duit catering
Tu je la aktiviti smlm :-)
Published with Blogger-droid v1.7.1

Sunday, June 12, 2011

Internship

Aku sbnrnya kene g hari ni
Ke Early Autism Project (EAP)
Tp setelah lama fikir
Skrg dh bln 6,
Dulu aku mintak bulan 5
So,xpe la,aku dh bg email
Reject offer sbb aku nk lepak ngn family n kawan
Lgpun,aku xkisah sngt sbb next semester dh dpt jd URA
So,cukup lah pengalaman tu,InsyaAllah

***
Malam smlm ingt nk lepak
Tp tetiba Pak cik aku dr Shah Alam sekeluarga nk dtg
Aku pn dh lama xjumpa
So,cancel keluar
Lama dh xjumpe
Aku pnggil dia Cik Cha
Yg lawaknya,time salam ngn dia,dia xpasan,dh lama sikit,dia terkejut sbb dia xsangka aku ada haha
Published with Blogger-droid v1.7.1

Lawat Azmeer

Tgh hari td aku ikut abg lee g kwsn Pudu
Ikut dia ambil kad kawen selebihnya
Sampai rumah dlm pukul 2
Sampai2 je ada abg sepul n kak yong
Lama dh xjumpe diorang sbb diorng bercuti ke Sabah

Kul 3 khairi call
Kata Azmeer sakit
Terkejut gak aku
Innalillahwainnalillahirajiun

Dia kena kemalangan
Dia dh blik rumah
So,kitorang g rumah dia
Yng g,aku,Khairi,Bazli,Kamal n Fahmi
Macam2 tanya
Dia kemalangan basikal pixie(xtau ejaan)
Basikal ni kn xde brek
Aku pn xtau mcm mane berfungsi tp basikal ni tgh fames kt m'sia
Dia beli pn Rm700+

Cerita begini
Setelah setengah jam basikal di rumah,baru beli
Dia terlampau excited
Dan terus g tmpat berbukit
Bende ni kn xde brek
N lg 1,basikal ni akan makin laju klu turun bukit
So,disbbkn baru beli,dia xreti sngt slowkn
So,last skali dia terjatuh n ade kete langgar kepala dia
Org tu lari
Ada org lain bwk dia kerumah
Pastu g hospital
Otak dia sakit sbb ada darah beku
Skrg dia dh kat rumah
Tp darah beku still ada
Xbedah pn,harap darah tu mengecut
Long term effect wallahualam

Lg 1 kejutan
Smpai2 kt rumah dia
Ada org bukak kn pintu
Org tu nmpk layu n muram
Kurus sngt dn org itu prmpuan
Setelah aku tgk ngn teliti,itu adlh mak nya
Aku sngt terkejut
Aku kenal maknya dah lama
Dulu ada gak la bape kali tido ngn kwn2 lain kt rumah Azmeer
Dulu maknya nmpk sihat
Setelh 1 thun xjumpe trus jadi lain
Maknya ada penyakit lebihan Thyroid (ejaan xtau) tp ni yg bg hormon,klu korang ingt la biologi form 5
Tp tu r,semuanya takdir Allah
Hari ni kita mungkin sihat tp esok lusa wallahualam
So,tgh sihat ni lah kita kena bersyukur sntiasa
Ingat Allah sntiasa,jgn hanya di waktu susah saja

Xde manusia yg smpurna
So,ayuhlah kita mengingati n doa kepada Allah selalu :-)

Published with Blogger-droid v1.7.1

Saturday, June 11, 2011

300

Yeah,post ke 300 ngn template baru
Mungkin korang pelik
Sbb template nmpk lembut
Aku mmg nk nmpk simple
Tenang sentiasa :-)

Hari ni aku keluar ngn mak
G bawak dia tgh hari kt rumah org kawen di Kg.Baru
Balik mmg penat sbb panas

Malam td g rumah sepupu aku
Kat segambut je
Diorang buat majlis hari jadi anaknya
Kira anak buah aku
Aku ni dia panggil Uncle Amir la haha
Xdela,ngada2 gile,Pak Lang Amir sudeyh :-)
Published with Blogger-droid v1.7.1

Friday, June 10, 2011

Tukar template

Aku rasa template blog ni dh lama sngt
Aku perlukan nafas baru :-)
Sementara tu,blog ni x available haha
1-3 hari siap la kot,InsyaAllah

***
Ptg td ikut abg lee g amik kad kahwin
Kat Pudu
Td 1st time r g bandar KL lepas blik dr us
Rasa pelik tp ok r haha

Thursday, June 9, 2011

Karak

Smlm aku tgk cite Karak
Kat BremMall,segambut
Tgk midnight ngn Izzad n Faizal
Cite dia mcm standard cite seram biasa
Tp ada pengajaran gak r
Slh satunya,klu hafal ayat kursi tu jgnlah sekdar hafal tp fhm n jiwai maksud ayat tu,InsyaAllah diri akan dilindungi dr makhluk halus
Pastu,apa yg best pasal cite ni,grafik dia ok,muka hantu dia mmg mcm real gila
Klu cite hantu lain bodoh2 je
Ni dh mcm alien vs predator haha
Ok la,harga tiket pn murah,rabu
Layan :-)
Published with Blogger-droid v1.7.1

Monday, June 6, 2011

Kawan

Smlm aku dpt call
Izzad nak dtg dr Ipoh
Dia nak stay rumah aku 3 hari
Aku ok je

So,pagi td dia smpai
Pagi td xtau nape saje nk g nature
Aku n dia g canopy walk kt Frim haha
Tp xsampai pn kt canopy walknya
Sbb xready pn,dh la pakai selipar je
Pastu balik,mmg xde keje

Tgh hari,aku,Izzad,Khairi n Bazli g Sunway
Kitorang bernyanyi2 haha
Pastu saja duduk2 smbang2
Dh lama gila xjumpa
Kul 11 lebih baru smpai rumah
Nsib baik aku xdrive
Kurang penat sikit :-)

Sunday, June 5, 2011

Bersukan

Smlm ptg best
Sbb Fariz balik
So,aku,dia n 2 abg dia main badminton
Kitorang tempah 2 jam
Mmg terbaik la haha
Nnti balik Bloomington ley fight ngn mereka yg hebat

Hari ni xtau nk buat apa
Mungkin stay je kt rumah huhu
Xpe la,tgk tv or filem kt rumah pn not bad
Kt US bkn ley buat pun
Cite omputih ade la,cite melayu mmg payah nk dpt :-)

Saturday, June 4, 2011

Doa best

Td tgk Imam muda
Ada doa best :-)
Surah Ibrahim,ayat 40-41



Maksudnya:
"Ya Rabbku, jadikanlah aku dan anak cucuku orang-orang yang tetap mendirikan solat. Ya Rabb kami, perkenankanlah doaku.Ya Rabb kami, ampunilah aku dan kedua ibu bapakku dan seluruh orang mukmin pada hari terjadinya hisab (hari kiamat)."

Wednesday, June 1, 2011

Nur Kasih

Smlm tgk Nur Kasih
Mmg terbaik,aku bg A
Citenya sedih
Plot menarik
Kene fikir bnyk la
Boleh lawan cite Indonesia :-)

Kungfu Panda 2

Td keluar jap tgh hari
g TGV Kepong je
Tgk Kungfu Panda 2
Tgk ngn Khairi n Bazli
Best r gak

Malam ni abg lee ajak 1 family
Tgk Nur Kasih
Tp xsure lg g ke x
Tgk la camne kang :-)

Tuesday, May 31, 2011

Selsema

Hari ni pening kepala
Selsema teruk sngt
Rehat je la jawapnya :-)

Saturday, May 28, 2011

Bola

Aku baru saja balik dari lepak ngn abg lee n kawannya di mamak
Kitorang tgk bola final barca vs mu
Mmg terbaik
Aku masih berjaga sbb nk tunggu subuh
Klu tido skrg,mmg azab nk bangn haha
So,tunggu je la :-)

Jap,nk cite dr awal
Pagi td bgn2 dh sengal2 badan
Maklumlah,dh lama xbersukan haha
Hari ni duk rumah je
Abg lee ajak main futsal kul 1 pagi
Tp aku xnak,badan rehat dulu la
Tp aku ikut sbb dia nk terus g tgk bola lepas tu
So,aku mmg xtido pun dr td
Rasa pelik jd kelawar
Dh lama dh,kt US pn xpernah
Rasenya dh 9 bulan lebih kot :-)

Apa2 pun,kepada semua yg di timur,selamat pagi :-)
Yang di barat,selamat petang

Friday, May 27, 2011

Badminton

Pergh,td mmg pancit woo
Dh lama xla main woo
Kul 5 td,aku main badminton ngn Fariz Kacak n jirannya,Aqil
Dorang ok r,aku last main pun 2 bulan lepas kot
Tu pn sekali dua je
Tp rase lega betul
Rasa hidup gaya sihat hahaha
Lepas ni klu abg lee main futsal,aku nak join r
Nak start bersukan :-)

Thursday, May 26, 2011

Jumaat

Selamat pagi semua :-)
Apa nk buat hari ni?
Pas solat jumaat,maybe la lepak2 minum
Malam kang abg lee ajak g uptown danau
Xsure lagi g,tp ok je,dh lama x gi :-)

Tuesday, May 24, 2011

Sunway

Dua hari lepas aku g Sunway Lagoon
Ngan member2 sklh lama
Best2,penat giler huhu
Yg lg best,aku makan McD haha
Dh lama xsebat McD,lebih 9 bulan

Smlm xbuat apa sngt
Pagi bawak mak g hospital jinjang
Pastu g Jusco kepong
Dia nk beli barang sikit

Hari ni duk rumah je
Tgk tv,online
Berehat di rumah :-)

Sunday, May 22, 2011

weekend :-)

Dh lama aku xmeng-update blog
kesian dia,dh berlapuk haha
aku nk start update balik la

Sabtu-21/5
Aku balik kampung 1 family
Kat Bota, Perak
Balik hari je
Nak jemput atuk2 n sedara di kampung dtg kahwin Abg lee
Lama dh xbalik kg
Kalau dapt stay lama sikit kn best huhu

Ahad-22/5
Td g kenduri kahwin jiran
Yg kahwin nya schoolmate aku dulu
Kira sebaya la
Dulu kt sekolah pn, batch aku malay mmg sikit je
Ada la dlm 20 lebih dari 500
So,nak kata xkenal,tipula kan
Yang bestnya td,jumpa la kawan2 lama
Aku pn baru balik kan
At least dpt gak jumpa
Lebih2 lgi yg kurang rapat
Yang rapat mmg la dh jumpa la,lepak2 haha

Monday, May 16, 2011

Rumah

Skrg dh hmpir seminggu smpai M'sia
Stkt ni ok r,bnyk dh makanan yg aku ngidam dh makan
Tp ada bnyak lgi yg blum sebat haha
Tu nnti la,ade 3 bulan kt sini,lepak sudeyh
Cume panas je la,alhamdulillah la hujan je 2-3 hari ni
sejuk sikit M'sia :-)

Saturday, May 7, 2011

ane, teh tarik satu!!!!

Hari khamis ni boleh la order
Kalau x jet leg lagi la lol
Hari ni bergerak dari Indianapolis
Flight kul 4.25pm
Pastu sampai LA
Lepak sana 2 hari
Pastu gerak ke Korea 9/5 kul 11.15 pm
Smpai korea 11/5 kul 4 am
Lepak2 sana smpai 4 pm
Pastu gerak ke KL
Smpai KLIA 11/5 kul 10pm
Harap2 semua berjalan lancar,Aminnnnn :-)

Thursday, May 5, 2011

Merdeka yeahhhh :-D

Final dh habis,layaaann
Next class lg 3 bulan,lamanya haha
Xpe la,nk rehat cukup2 kt Malaysia :-D
Td baru lepas kemas rumah
Skrg tgh rehat,tidur huhu
Best giler dh abes final yeahhh

Friday, April 29, 2011

Edinburgh,IN

Dah lama x tulis kt blog ni :-)
Busy sngt kot
Next week dh final huhu
Hari ni best sbb nk g Edinburgh lagi
Hari tu g time Easter, bnyk kedai tutup
So, hari ni shopping lgi
Gerak lepas solat jumaat ni

Yang penting kena kira
kira apa?bape hari lgi nk bertolak hahaha
8 hari lagi wei lol :-D

Tuesday, April 19, 2011

Lab Physics

Hari ni selasa
Lab physics terakhir haha yeahh
Next week dead week
Tp bkn xde kelas pn
Kelas tetap ada cume xde homework la
Kt Inti dulu best je
Klu ade study week mmg xde kelas

Xtau nape tibe2 teringat kt Inti lak baru2 ni
Bila ingat2 balik,best sbnrnya Inti
Kan best dpt ulang waktu
Tp semua dh ada jalan masing2
Yang tinggal hanyalah kenangan
Nak makan nasi lemak rasa timor n nasi kandar lawood
Nnti balik m'sia xde la aku nk g
Tp klu dh terlalu,mungkin singgah la kot,insyaAllah :-D



p/s-19 hari lg bertolak

Thursday, April 14, 2011

3 minggu final

Hari ni test Psycho 2
Kerja bertimbun gak
Final lg 3 minggu
Stress sikit la,sbb lmbt lg kn haha

yang penting lg 23 hari bertolak dr indianapolis :-D
ke mana?ke kuala lumpur lol

Tuesday, April 12, 2011

Kelas Fall 2011

Payah tul,xtau nk pilih subject lg 1
Mula2 ingt nak amik Arab tp tgk time clash,siut tul
Last2 skali,tukar subject lain
So,ni la kelas2 tuk Fall 2011

1-Organic Chemistry 1 (CHEM-C341)
2-Statistical Techniques (PSY-K300)
3-Method of Experimental Psychology (PSY-P211)
4-Clinical Psychology (PSY-P337)
5-Cognitive Neuroscience (PSY-P349)

Harap2 semua berjalan lancar,Aminnn
Summer xde kelas sbb balik M'sia yeahhh :-)

Friday, April 8, 2011

Teh Tarik

Hari ni buat bende best
Ade event Southeast Asian...
Disbbkan M'sian xramai,so kitorang join la
Kitorang buat sketsa
Ade silat,joget n teh tarik haha
Aku,Izzat n Afiq buat teh tarik
Layan,jadi mamak sebentar
Boleh la nnti masuk pertandingan kt tv3 2 :-D

Saturday, April 2, 2011

Petang yg best

Hari ni sibuk membaca,membuat keje
Next week ade 3 exam,
Sedihnya haha
Sabor je la labu

Petang g Marsh sorang2
Saje2 je
Beli cereal,buah2 n lain2
Balik minum nescafe panas,cicah hup seng
Makan strawberi,manis2
Sedap bangat seyh :-)
Petang yg menarik
Cuaca pn sedap je

Pejam celik dh nk dekat 8 bulan di benua amerika ni
Lagi sebulan,aku akan sampai ke Malaysia haha

Monday, March 28, 2011

Spring Picnic

Sabtu hari tu ada spring picnic
Kat Teratak Pelangi (rumah dak prmpuan IU)
Dorang buat makan2
Semua M'sian dtg,trmasuk family2
Layan sbb mknn sedap2 haha

***
Esok ade kuiz molecular
Xpe lg tp next week sakit
3 exam haha
Sabor je la
Kena rajin le....

Thursday, March 24, 2011

Malas haha

Skrg ni bnyk tul keje
Exam sana sini
Xsabar nk cuti

Disebabkan cuti seminggu minggu lepas
Agak susah r nk suaikan diri balik
Mksd aku jiwa tu malas r haha
Lebih2 lagi dh nk abes sem ni
Aku rase baru hari ni rase smngt balik
Kalau x lepak je haha
Ye r,cuti seminggu lepak je

Next week ade quiz,
Minggu ni ade 4 keje kene hntr
Esok buat,insyaAllah
Skrg?
Apa lg,tido r....tido la plg best hahahaha

Saturday, March 19, 2011

ISR, B-Town

Dari rabu smpai jumaat ada ISR(Islamic Spring Retreat) kt IU
Tp ISR kt IU ni untuk orang2 usrah je
Maksdnya untuk orang2 yg mmg dh join usrah sekian lama,dr m'sia sume
Cuma hari jumaat je untuk umum(tajuk xberat n xcomplicated)
Aku dtg hari rabu section 1 n 2, yg ketiga x g
Section 1 tu ok,bila masuk yg 2 mmg dh xfhm,isu2 yg sape dh join usrah lama je fhm
Dari duduk xfhm sngt lebih baik aku balik,ade jgk la fhm sikit2 tp asyik hilang n pening dh haha
So aku decide nk dtg jumaat je sbb mmg tu yg sepatutnya tok aku(mmg xprnh join usrah pn kt m'sia,so aku patut dtg yg umum,jawad la ajak yg 1st day tu,mane tau aku ok ke)
Tp kn best dorang buat semua tok umum mcm kt Muktamar hari tu
Ni xbest,mcm ade segregation
Sepatutnya dorang buat setiap hari umum
Supaya budak2 IU wajib dtg
Bila dh wajib tu,yg rase trpaksa 2 insyaAllah nnti semua rela klu Allah nak
Bila dh rasa suasana mcm 2,barulah sng nk ajak g Muktamar tahun ni nye
Boleh dtg ramai sikit :-)

***
Hari khamis mmg xtau nk buat apa
So,kitorang g jalan2 bloomington (B-town)
Jalan kaki kt semua tmpat(mmg xde keje)
Tp at least dpt lepas tension
Xde kereta camni la
Sabor je la
Cuti yg xtau nk buat apa
Termenung,duk diam
Nape la aku xminat main game
Aku jelez je tgk dorang minat main game
Sampai dorang dh jemu main game
Tp nk tunggu dorang jemu punya la lama smpai khamis
2 yg jalan2 bloomington 2

Skrg dh sabtu
Yeah,nk masuk kelas dh
Tp nnti bnyk exam lak
Aish, cuti salah, kelas salah
Patutnya aku kena bersyukur
Patut anggap bende2 ni semua seronok
InsyaAllah :-)
Yang penting kene senyum selalu....

Monday, March 14, 2011

Xenia,OH

Sabtu pagi,
Aku, Jawad n Mokhtar g Xenia,OH
Ade program sikit
Jumpe muslim2 lain,best2
Malam 2 g Springfield,
Lawat2 muslim lain2

Esoknya balik
Sbb aku ade keje due date hari ahad
Tp sblm balik,g Columbus,OH jap
G singgah Popeye Halal haha
Popeye ni mcm KFC la gak
Hari tu g KFC halal kt Chicago xsedap,xsama rase
Tp Popeye smlm mmg sejibik rase kfc m'sia
Mmg layan abes haha

Friday, March 11, 2011

Spring Break

Akhirnya cuti juga :-)
Dh letih dh,asyik kene study je
Banyak bende nk buat
Nnti2 cite lagi
Kepada yg cuti: slmt bercuti,sape2 yg berjalan, hati2
Kepada yg xcuti: hahahaha sape suh xcuti :-P

Monday, March 7, 2011

Hai blog,busy la :-)

Hai blog,
Aku asyik busy je,
Sian kau
Aku ni asyik exam je
Rabu n khamis ni ade exam lagi
Next week baru best
Sbb aku cuti, spring break yeahhh
Nk rehat cukup2
Lagi 1 xsabar nk abes sem
Balik Malaysia....yeahhhhhhh :-)

Friday, March 4, 2011

Exam je

Rabu n Khamis
Dua2 ada exam,
Lega dh habis
Next week dua exam lagi
Aisshh,bila la nak habis
Dah lama xde minggu yg xde exam

Monday, February 28, 2011

Tornado warning 2

Smlm ngn tido
Dalam kul 1 pgi
Aku dikejutkan dngn bunyi siren kuat gile
Rupannya ade tornado warning
Ingatkan biase2 je
Usha2 kt internet,nk tahu warning dia jauh mane
Skali bloomington je haha
1 bloomington ade line merah
Mane tak cuak kan,scopenya kecik je
Tanye Afiq(pernh duk 10 tahun kt sini), mmg pernh ade
Masa dia kt high school
Lepas 2,bertmbah cuak r haha
Tp alhamdulillah lepas 20 minit camtu kot
Warning dh xde,storm dh lepas,brgerak ke east

Saturday, February 26, 2011

Ice Skating

Smlm g ice skating ngn member2 IU
Ade je kt bloomington tp xprnh g selama ni sbb xprnah main
Takot xreti
Tp smlm mmg terbaik
Xde r susah mane
Mungkin sbb prnh main rollerblade kot
Mula2 nk g cuak gak r
Sbb prnh dgr ade org jatuh time main
Pastu org lain lalu
Terputus jari org yg jatuh 2
Sbb pressure tinggi kn
Tp alhamdulillah r xde apa2 :-)

Wednesday, February 23, 2011

Video 1

Td tgk2 video kt youtube
Jauh2 pusing,trjumpa video ni
Pasal Nabi Muhammad SAW....sedih2,nk nangis pn ada
Sape nk tgk klik di sini
Tgk la,xrugi pn tgk,at least dpt bg kesedaran kt kita :-)

Monday, February 21, 2011

Demam & Hujan

Semalam start demam,sabo je la
1st time sakit kt US,xpela,dugaan
Esok ade test 2 psycho 2 n kuiz molecular,hrap2 dpt jawap ngn tenang
Amin

Hari ni hujan pagi smpai petang
Sepanjang kt US ni rasa2 nya xsmpai 10 kali aku rasa hujan
Snow xkira r
Tp td paling terlebat,mcm kt M'sia
Habis kuyup badan aku haha
Hasrat nk study kt library lepas kelas xjadi
Balik je la,dh la demam,pastu hujan
Baik mandi dulu,study je kt rumah

***
Slmt kembali belajar kepada cik mastura
Study rajin2 :-) jgn malas2 :-P

Thursday, February 17, 2011

Exam 2

Air2 dh xbeku
Itik2 dh keluar,bermain2
Cuaca pn terbaik, 15-18 Celcius
Memang best :-)

Esok ade Exam 2 Cognitive
Selasa ade Exam 2 Psycho 2 n Kuiz 2 Molecular
Macam2,xpe,cuba selagi mampu
Amin

Sunday, February 13, 2011

Weekend-CNY MSA,Indianapolis

Smlm ade mcm2 bende brlaku
Tengah hari ade event chinese new year MSA
Aku n Azhari berjaya masak apa yg dirancang :-D

Masa time event 2,Mokhtar ckp psl program dakwah kt Indianapolis
Program malam 2
So,aku,Azhari n Jawad join
Best gak r programnya
Malam 2 balik,smpai kul 11
Aku n Azhari terus g library,kerja bertimbun haha
Balik rumah kul 3 pagi
Nasib baik bas ade

Esoknya(hari ni la,ahad)
Aku n Azhari g library kul 1pm
Buat keje semua
Kul 5 g Auditorium,ade Spring festival(pdhl xspring pn lg)
Kalau ikutkan bulan 3 lebih baru spring
Tp yg pelik nya 2-3 hari ni,cuaca mcm fall,sama la cam spring
Xyah pakai tebal sngt
Best giler,xnak snow dh
Ade org kata dh spring dh sbb snow turun awal thun lepas
Tp xtau la,kuasa Allah kn
Tp klu btul mmg best r hahaha(xyah menaruh harapn sngt)

Friday, February 11, 2011

11/2/11-Jumaat

Td lepas solat jumaat makan kt China Buffet
Pastu aku ngn Azhari g Sahara Mart(Asian Market)
Nak beli brg special :-)
Esok ade jamuan pot luck MSA
Sempena Chinese New Year
So,aku n Azhari nak try buat masakan chinese
Mula2 nk buat sumthing yg berkaitan ngn oyster tp mahal la pulak
Pastu nmpk mussels(remis),lebih murah
So,kitorang beli la 2
Nak buat Szechuan Mussels
Harap2 jadi la,Amin

Wednesday, February 9, 2011

Cik Tura

Dia dh sampai
Dapat call dia td,best2 :-)

Monday, February 7, 2011

Selamat berterbangan

Hari ni dia akan terbang
Jauh ke selatan
Semoga selamat pergi dan pulang
Cik Mastura, i know you can do it :-P
Chaiyok2 :-)

p/s-jauh disudut hati mmg nak ikut,tp apakan daya,den jauh sngt kt US
insyaAllah, 1 day,aku akn jejak kaki ke Sydney jugak,aminn :-)

Saturday, February 5, 2011

Paoli Peaks,IN

Yeahhh
Merasa gak skiing n snowbording
Mula2 sampai merasa snowboard dulu
Susah giler,letih kaki
Tp susah2 pn brjaya gak turun bawah skali
Dah lama lepas 2,tukar ski lak
Ski layan,xteruk mcm snowboard
Apa2 pn balik mmg layan
Penat tahap gaban haha

Friday, February 4, 2011

Habis 4 subjek Exam 1=berseronok sebentar :-)

Yeahhhhhh,
Akhirnya,abes gak 4 exam 1
Semua exam 2 patut habes khamis dh
Tp disbbkan cuaca xmengizinkan
Semua kena tangguh
Srnk rasenya
Weekend ni enjoy haha walaupn bnyk keje

***
Td lepas solat jumaat
Mkan kt Mac
Pastu g International Center
MSA buat event Coffee Hour
Hari tulis sabtu
Tp silap haha
Hari jumaat lak
Pastu Ski trip sabtu,bukan ahad haha
Dsbbkn 4 exam minggu lepas
So,esok g Ski Trip,den nak main puas2
Tahu bahaya gak tp insyaAllah
Kena berhati2
Yang penting gmbar mesti bnyk haha

Malam ni letih gak r
Event td bnyk aktiviti
Ingat nk tido awal
Tp entah la,11 la kot plg awal
Skrg tgk tv la kot
Tp siyes penat,senyap je,letih dh brckp :-)

Tuesday, February 1, 2011

Kelas cancel

Pagi td kelas berjalan seperti biasa
Bila dh kul 2 mcm 2
Aku dh ready nk jwab test pukul 2.30
Tetiba lecturer aku ckp start 2.30 pm smpai esok 10.00 am,kelas cncel
Sbb weather xmengizinkan
Aku balik
Tp dpt email ade review section kul 7
Dia trpaksa buat time 2 sbb xde waktu lain dh
So,aku g gak

Cuaca hari ni pelik
Hujan ais
Jalan mmg licin gila
Sekali terjatuh,trgelincir mmg bnyk r
Pastu ptg best gak,hujan batu kecil haha
First time rase hujan berbatu
Skrg ni mmg lawa
Pokok2 semua diselaputi ais
Bukan snow tp ais batu
Bahaya gak sbb dahan boleh jatuh,
Sbb berat menampung ais
Aku ada tangkap gmbr
Tp malas nk transfer
So,aku amik gmbr dr google image
Lebih kurang je
                                   Ni la dia slh 1 kejadian Allah yg cantik :-)

Monday, January 31, 2011

Winter Storm

Skrg ngh ade winter storm warning smpai rabu
Kalau berlaku teruk giler, IU tutup
Dijangkakan akan brlaku yg teruk
Tp harap2 xde ape2
Sbb nak exam,dh penat study haha
Xnak menghafal bnyk kali
Tp bkn 2 la sbb utamanya
Mmg cuak r gak
InsyaAllah

Friday, January 28, 2011

4 Exam 1 & Ski trip

Sblm g kelas
Aku nk update sikit
Minggu depan mmg trbaik
Sbb aku ade 4 exam 1 haha
Hari selasa Psychology 2
Hari rabu Cognitive Psychology n Molecular Biology
Hari khamis Physics 2
Mmg terbaik r

Tp yg best nye hari2 selepas itu
Mksudnya weekend 2 aku free hehe
Hari sabtu next week(lepas wxam), MSA buat akitiviti Coffee Hour
Pastu,Ahad yg pling terbaik
Sbb aku g Ski Trip,MSA nya event gak
Yeah, 1st time
Kat south Indiana je,detail tmpat xtau haha
Xsabar  :-)

Thursday, January 27, 2011

Duit masuk :-)

Semalam pagi best
Sbb tgk kt website bank
Duit sudah masuk
Bagus JPA,xde tangguh2
Ada duit,baru ley beli tiket balik
Yeah,M'sia,tunggu kedatanganku :-)

***
Tahniah untuk mastura
Fly 08/02/10
Jaga diri elok2 di tmpat org :-)

Tuesday, January 25, 2011

25/01/11

Hari ni baru Selasa
Xtau nape aku tetiba nk update
Xde apa pn yg nk dicakap
Dulu aku salu update
Skrg dh kurang
Xtau nape

Mungkin dh xde apa tok diceritakan
Xde apa yg ley dibuat sngt kt tmpat org
Merantau jauh sngt,mcm ni la jadinya huhu
Esok kelas xbest
11.15am-6 lebih
Klu lab abes awal,awal la balik

Next week ade 4 exam dlm 3 hari
2 maknanya aku kena start study dri skrg
Banyak homework n kena study
Best btul,bila la nk balik m'sia
Rindu semuanya
Family,mastura :-) n cuaca

Dulu excited tgk snow
Skrg ni bile snow turun,mengeluh haha
Bila la nk abes snow ni
Sejuk sngt,plg sejuk hari 2,-20 celcius
Rindu cuaca panas M'sia

lg 1,kedai Ali yg dijual akan meneruskan pnjualan daging halal
Walaupn Ali dh jual kedai,dia tetap akn supply kn
Yeah :-) yg penting katakan tidak pada katok :-)
Kepada yg xtau apa itu katok
Katok ni istilah kt US je kot
Peljar2 m'sian muslim la pakai
Sape yg katok ni,dorang makan je daging ayam,lembu yg disembelih bkn Islam
Ade yg ada dalil2 diorang sendiri,ada yg main makan je
Terpulang la pada mereka
Setiap org pndapat berbeza :-)

Friday, January 21, 2011

Kedai Ali

Yeah,dh jumaat
Dpt rehat dua hari
Tp xbest sbb bnyk sngt keje
Ade berita buruk
Kedai Ali(satu1 nye kedai jual daging mentah halal) dh dibeli
Orang India mane entah beli
Skrg ni xtau lg dia jual bahan mentah halal atau x
Kalau x, xtau la
Mungkin ade yg kene beli bnyk2 kt Indianapolis
Aku xnk Katok

***
Afiq smpai khmis pagi
1 sem dia kt M'sia
Dulu dia duk ngn family
Skrg family dia dh menetap terus kt M'sia
Dia n kakak dia,Atiqah dtg balik
Afiq akan tinggal ngn kitorang 1 sem
Pastu maybe dia pindah kt rumah kawasan ni gak ngn M'sian lain
Yeah,tmpt ni jadi base M'sian haha

Tuesday, January 18, 2011

Kelas-malas

Hari ni kelas pnjang
Tp nasib baik lab cancel
So,dpt balik awal :-)
Balik rumah mmg best
Sbb jumpa teman brckp
Kat kelas diam sndirian
Kalau tegur pn,tegur gitu2

Kelas skrg lain dari sem lepas
Mungkin cuti lama sngt
Rasa mcm malas je,tension pn ade
Tp entah lah,harap2 cepat biasakn diri balik

***
Kdg2 kita senyum xsemestinya gembira
Senyum untuk menghilangkan masalah
Tp senyum pn digunakan untuk cover
Xnak org lain nmpk masalah
So,Amir, ingt ni
Senyum selalu :-)

Monday, January 17, 2011

Weekend 15-17/01/11

Sabtu
Tgh hari g Marsh
Petang 2 MSA buat volleyball event
Tp xramai yg dtg
Aku first time main volleyball secara rasmi
Baru fhm konsepnya
Best giler
Main nk dkt2 10 set r gak

Ahad
Xbuat ape sngt
Bnyk buat keje n reading
Hari ni hari jadi Abg sepul ke-29
Abg first aku

Isnin
Hri ni cuti umum
Sempena Hari Martin Luther King, Jr
So,xtau nk buat apa gak
Pagi ni reading sikit
Ptg kang tgk movie kot
Ataupn George Lopez(Jawad dh download bnyk giler haha)

Friday, January 14, 2011

Daging kuda

Hai blog,lame dh xupdate :-)
Orait,kita mulakn cerita hari ini start tgh hari
Habis kelas g TIS
Pastu g masjid
Lepas solat jumaat
Mkan kt Mac
Pastu g International center
Ada MSA meeting
Best gak r

Balik lepas mghrib,dlm kul 6 lebih
Balik lepak2 jap
Kul 8 lebih aku n Azhari start memotong daging
Daging special,daging kuda hahaha
Mokhtar dpt daging kuda halal
Dia bagi kitorang
Mula2 kitorang bengong gak r,xtau nak buat apa
Baunya hanyir r
Potong senang tp lekit2
Kitorang masak Daging merah
Kuah 2 dpt cover r baunya
Jawad n Izzat ditugaskan masak nasi goreng
Arshad,Ikrom n Irfan pun ada
Saja lepak2 hujung minggu kt rumah kitorang
Mkan sama2

Selesai first week
Xbest r first week kt us
Baru masuk dh bnyk keje
Klau kt m'sia,lepak sudeyh haha

Sunday, January 9, 2011

Semester baru-Spring 2011

Hari ni hari terakhir cuti huhu
Sedih2
Td g TIS,ambik buku yg dh beli online
Esok start kelas
Semester baru,smngt baru

5 kelas, 17 credit hour
Harap2 dipermudahkan segalanya,Amin

Mulakan dngn lafaz Bismillah :-)

Friday, January 7, 2011

07/01/11

Hari ni xbuat apa2 pn
Lepas solat jumaat,kitorang ramai2 makan kt China buffet
Habis makan jalan kaki ke rumah
Aku xtau nk buat apa
Tgk tv n main game jap
Rasa sedih pn ade sbb cuti dh nk abes haha
Malasnya nk start sem baru
Tp apa2 pn kene smngt gak
Pejam celik pejam celik abes sem
Xsabar nk balik M'sia :-)

Tuesday, January 4, 2011

4/1/11

Hari ni xde buat ape sngt
Petang td g srsc ngn Jawad n Azhari
Main table tennis@ping pong n basketball
Lepas 2 g Subway,beli footlong tuna
Subway murah je,footlong baru 5.35usd
Aku xde r makan penuh footlong 2,kongsi ngn azhari,stngh2
Lepas 2 g rumah Irfan,diorang main dota
Aku malas nk join
Penuh rumah ni,6 org main trmasuk Raof n Yao

Jap lg balik
Rumah sndiri gak best

***
Dah 14 bulan dh
Cik tura comel cantik :-P

Monday, January 3, 2011

Indianapolis,IN

Semalam g Indianapolis
Nak ambil Mokhtar n hntar Ikrom n Hafiz ke airport
Kitorang terus ke kedai Pizza halal
Makan Pizza n chicken wings
Makan puas2,bkn senang nk makan lag bende2 camni
Kete pn dh xde lepas ni
Sbb Mokhtar dah balik

Lepas 2 terus ke Airport
Hantar Ikrom n Hafiz
Diorang nk g Cancun,Mexico
Bestnye,tempat 2 lawa giler
Aku tanye diorang kos flight 490 usd
Xtau r 2 mahal ke x
Kat Airport 2 ade Mokhtar gak
Dia baru balik dari muslimnye event
Dia gi Fort Wayne,IN
Ade muslim community kat sane

Otw balik dia cite la mcm2
Ade cerita menarik
Skrg ni kerajaan Myanmar nk buang rakyat dia yg muslim n kristian
So,skrg beribu tgh berhijrah ke us
Kat malaysia pn ade tp aku xsure
Kalau tgk berita M'sia,mmg xde langsung berita ni
Sedih dgr berita2 mcm ni
Dgr kata Bloomington pn jadi tmpat penghijrahan
Aku harap betul la
Biar ramai Muslim community kt sini :-)

***
Btw,Mokhtar ni graduate student
Dia dtg ngn Isteri n anak dia lahir kat sini
Mula2 nk pnggil dia abg Mokhtar
Tpi die kata xpayah sbb umur dia 26
Dia rase mcm dh tua kalau kitorang pnggil dia abg mokhtar haha

Sunday, January 2, 2011

Edinburgh, Indiana

Semalam g Outlet kt Edinburgh
Lama giler kt sane
Kul 6 baru balik
Lamanye bukn shopping sngt tp merayap
Banyak sngt kedai
Last2 aku beli dua seluar Levi's n baju nautica
Pastu xtau nk beli apa lgi
Next time la :-)

Saturday, January 1, 2011

01Januari 2011

Selamat tahun baru 2011 kepada semua
Tahun ni aku berumur 21 :-)
Yeah,sudah boleh mengundi
Undi siapa?
Mane ley bgtau,undi itu rahsia haha
Lg 1,21 boleh sewa kete
So,nnti senang r nk brjalan2 kt US ni
Apa2 pn,kita semua dh meningkat usia
Makin tua makin tinggi tanggungjawab
Fikir2 kan lah :-)

***
Jap lg nk g Outlet kt Edinburgh,IN
Outlet ni 1 kedai besar n luas
Didalam nye ade bnyk kedai yg menjual barang2 murah
Murah sngt ke x wallahualam sbb xprnah g
Yg aku tau aku nk beli suar,baju n apa2 yg menarik :-)
Harap2 xboros